Jóga Fest

Nadační fond Škoda Auto přináší 2. a 3. září 2023 od 10 do 17 hodin druhý ročník festivalu plného rozmanitých lekcí jógy, praktických workshopů a zajímavých přednášek na téma zdraví a well-being. Přijďte si na první zářiový víkend uvolnit své tělo i mysl.

Můžete si vybrat z běžných lekcí nebo si vyzkoušet něco nového:

Jste rodič a nemáte kam dát dítko, přitom byste si rádi zacvičili? Připravili jsme mj. i lekce pro děti (věk 5-8 let), kde není potřeba doprovod. O vaše ratolesti bude skvěle postaráno, během lekce se třeba naučí, jak si uvědomovat své tělo a zapojit svaly i smysly. Vy si tak v klidu můžete zajít třeba na Office jógu, Dance jógu a nebo Power jógu!

Zarezervujte si své místo co nejdříve, kapacita místností je omezenáRezervace je možné provést zde.

I letos společně přispějeme na dobrou věc, lekce jógy budou zpoplatněny, workshopy a přednášky budou zdarma. Celý výtěžek půjde neziskové organizaci Nedoklubko na podporu předčasně narozených dětí v novorozenecké JIP Klaudiánova nemocnice, a.s.

Těšíme se na Vás!

 

Snow Film Fest ZRUŠENO

Vzdělávací centrum zve 21. listopadu 2020 od 16 hodin na Filmový festival Snow Film Fest.

Zažij dobrodružství na plátně tvého kina! Ty nejlepší zimní cestovatelské a sportovní filmy z celého světa přicházejí, díky Snow film festu, i do Mladé Boleslavi. Slosování o věcné dary od partnera Ceskyraj.com. Více na https://snowfilmfest.cz/

Promítané filmy:

K2: The Impossible descent
Viktor
Crossing Lebanon
Float to Ski
Persian Lines
Horse Piste

Vstupné: 100 Kč

 

Hledá se mistr Mladoboleslavska!

Atmosféra lednového ŠKODA Gaming Day ukázala, že Mladoboleslavsko je gamingovým regionem. Ačkoliv s ohledem na aktuální pandemickou situaci není možné uskutečnit plnohodnotný 2. ročník této vydařené akce, nezoufejte. Již dnes spouštíme registrace do ŠKODA Online Tour!

ŠKODA Online Tour je tu pro všechny fanoušky hraní, pc her, konzolí, ovladačů a klávesnic na Mladoboleslavsku a to bez rozdílu věku, pohlaví, nebo oblíbené herní platformy. Vyzvěte své kamarády, spolužáky, sousedy, nebo kolegy a zahrajte si o titul Mistra Mladoboleslavska!

Kdo se může přihlásit?

Kdokoliv kdo má bydliště, školu, zaměstnání, rodinu, apod. na území Mladoboleslavska!

V čem se bude soutěžit?

Hrát se budou online turnaje ve hrách FIFA, NHL a Rocket League a to jak na konzolích PS a Xbox, tak na PC.

O co se hraje?

Sníte o tom, že se stanete profíkem? Ve velkém finále, které se uskuteční v profesionálním herním studiu v Praze, si to budete moct vyzkoušet!

Další informace k turnaji naleznete ZDE

Expediční kamera 2020

Vzdělávací centrum Na Karmeli zve v sobotu 19. září 2020 od 16 hodin na filmový festival Expediční kamera 2020.

Zažijte dobrodružství na filmovém plátně! Každý rok přináší filmový festival Expediční kamera do dvoustovky českých a slovenských měst ty nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy z celého světa i z domácí produkce. Jako divácký bonus proběhne slosování vstupenek o dary od partnera akce Český ráj outdoor. Vstupné: 100 Kč

S ohledem na aktuální situaci, vstup na představení pouze v roušce.

Promítané filmy:

Tieň Jaguara

Surf Cuba

Boy Nomad

Sary Jaz

B7 – 95 kilometrů, které ti změní život

T-Mobile olympijský běh

ŠKODA AUTO Vysoká škola se opět stává pořadatelem letošního T-Mobile olympijského běhu, který se bude konat 17. 6. 2019.

Kdy jindy se zapojit do oslav Olympijského dne, než v roce olympijských her v Tokiu. Navnadit se na atmosféru letní olympiády je letos možné už o měsíc dříve, a to rovnou pohybem. Olympijská myšlenka prostřednictvím běhu ožívá již přes třicet let a může u toho být každý. Stačí běžecké boty a chuť vyrazit na připravené trasy. Po celé zemi se uskuteční na 90 běžeckých akcí. Mezi nimi nebude chybět ani závod v Mladé Boleslavi, který nabídne trasu na 5,1 kilometrů. Připraven bude i závod pro děti do 15 let o délce 500 metrů.

Všechny běhy rozmístěné na devadesáti místech po celém Česku budou mít jeden společný cíl – jako jeden tým odstartovat najednou v 18. hodin, a to přímo z éteru Českého rozhlasu Radiožurnálu. Všechny běhy se konají jako oslava celosvětového Olympijského dne, který je zároveň výročím založení Mezinárodního olympijského výboru. Do Česka přinesl myšlenku Olympijských běhů už před 33 lety legendární běžec Emil Zátopek.

V rámci T-Mobile Olympijského běhu účastníci neběží pouze pro sebe. Část ze startovného jde na podporu charitativní činnosti České olympijské nadace, jež umožňuje sportovat dětem ze sociálně znevýhodněných rodin. V roce 2019 vybrali běžci společně pro Českou olympijskou nadaci přes 384 tisíc Kč.

V Mladé Boleslavi se bude závodit ve dvou závodech na adrese Na Karmeli 1457, Mladá Boleslav, tedy u ŠKODA AUTO Vysoké školy. Na děti do 15 let čeká trať na 500 metrů okolo ŠKODA AUTO Vysoké školy a kostela sv. Bonaventury se startem v 17:00. S nejmenšími dětmi mohou běžet i rodiče. Hlavní závod startuje v 18:00 hod a dospělí poběží 5,1 kilometru kombinaci městského krosu a běhu v přírodě. Všichni závodníci se musí registrovat předem maximálně do 3. 6. 2019 při platbě převodem, nebo do 9. 6. 2019 při platbě kartou. Registrace na místě už nebude možná!

Veškeré podrobné informace najdete na https://www.olympijskybeh.cz/zavody/mlada-boleslav-2020?_mode_production=1

Přijďte si s námi zazávodit za dobročinným účelem a užít si fajn večer!

 

Hokejová aréna – Fandíme všichni!

Vzdělávací centrum Na Karmeli se stane po dobu Mistrovství světa v ledním hokeji veřejným prostorem pro všechny, kteří chtějí společně podpořit české hokejisty v cestě za úspěchem.  Letošního mistrovství ve Švýcarsku se zúčastní celkem šestnáct hokejových týmů, které jsou již nyní rozděleny do dvou skupin po osmi týmech, kde se bude hrát systémem každý s každým. Po skončení základních částí postoupí osm nejlepších týmů do čtvrtfinále.

Od 8. do 24. května budete moci sledovat na velkých plátnech přímé přenosy českých utkání, které vám o přestávkách zpříjemní sportovní komentátor Pavel Petrů a jeho hosté. V atriu bude k dispozici Stiga hokej, občerstvení, fotostěna a další doprovodné aktivity. Rozpis jednotlivých českých utkání naleznete zde: A1_plakat_hokej

ŠKOFIT: přednáška pro veřejnost – otužování

Přemýšleli jste někdy o tom začít se otužovat? Nebo se již této formě péče o duševní a fyzickou stránku věnujete a rádi byste si vyslechli odborníka na věc vzatého a posunuli své hranice?

V úterý 14. ledna 2020 od 18 hodin ve vzdělávacím centru Na Karmeli můžete navštívit přednášku projektu ŠKOFIT, kde si probereme nejen téma otužování, ale popovídáme si i o cílech a hlavních myšlenkách samotného ŠKOFITU a jeho plánech do budoucna.

Téma otužování představí přední odborník, mladoboleslavský rodák a zakladatel klubu otužilců Jiří Škvrna. V roce 2018 pan Škvrna uspořádal na řece Jizeře 0. zkušební ročník závodů v zimním plavání, kterého se zúčastnilo 67 otužilců. V lednu 2019 se konal oficiální 1. ročník klubu otužilců registrovaný v Poháru zimního plavání R. Na závod tentokrát dorazilo 197 plavců nejen z tuzemska, účast byla i mezinárodní. A v příštím roce, tedy již za méně než měsíc, čeká zimní plavce další ročník. Přijďte se připravit a třeba se pak v sobotu 18. ledna 2020 zúčastníte také. Vítáni jsou i úplní začátečníci, kteří mohou vybírat z chystaných tras: 100 m, 250 m, 500 m, 750 m a 1000 m.

Proč právě ŠKOFIT připravil přednášku o otužování? Určitě jste již slyšeli, že pravidelné otužování přispívá k fyzické a psychické rovnováze každého z nás. Otužování je úžasný a „jednoduchý“ nástroj pro znovuobjevení našeho skrytého potenciálu, který rychle pozvedne naši fyzickou a mentálně-psychickou stránku. Každou pravidelnou sportovní aktivitou a zvláště pak otužováním posilujeme imunitní systém, zocelujeme tělo i ducha, získáváme vytrvalost, schopnost snášet nepohodu. Po fyzické stránce nám otužování pomáhá dostat tělo do přirozené nepohody, tělo bude zase odolné a připravené na různé stresory, viry, nemoci a lépe je zvládne. Navozuje v nás krásný pocit, resetuje organismus, navozuje stav uvolnění, vyplavuje velké množství endorfin. Po psychické stránce, nám otužování pomáhá se dostat více k sobě. Překonáváme své strachy, vnímáme své emoce, pocity. Dostáváme se do onoho vědomého pozorování pomocí technik mindfulness, mentalizace a focusingu.

A jaký jsme pro Vás s panem Škvrnou přichystali program?

1. Co je ŠKOFIT a co nabízí? Co vše děláme a komu pomáháme?

2. Objev svůj skrytý potenciál díky otužování. Co nám otužování přináší pro fyzické a psychické stránce? Co přineslo mně?

3. Jak tělo funguje při otužování, autoimunitní systém, hnědý tuk/bílý tuk? Limity, na co si dát pozor?

4. Dechové techniky a cvičení, Konstantin Buteyko, Wim Hof, Emil Zátopek

5. Dechový test

6. Mentální techniky a cvičení pro naše propojení těla, mysli a vědomí, pomocí vědomé pozornosti. Ideomotorický trénink, techniky Mindfulness, Mentalizace, Focusing.

7. Odpovědi na otázky (které dopředu můžete zaslat na náš email: skofit@skoda-auto.cz)

Sjezd legendární řeky Muksu v Tájikistánu

Vzdělávací centrum Na Karmeli zve 17. října 2019 od 19 hodin na slideshow Jakuba Šedivého.

Na podzim minulého roku se mezinárodní skupina kajakářů pokusila o sjezd legendární řeky Muksu v Tájikistánu. Muksu je jednou ze tří pověstných `Triple Crown rivers` obtížných řek Centrální Asie. Její hluboké kaňony s ledovou divokou vodou extrémní obtížnosti protékají srdcem Pamíru a jinak než na kajaku nejsou přístupné. Vysoká nadmořská výška, složitý přístup, obtížnost a naprostá odlehlost mimo běžné trasy dělá z Muksu řeku legend, kterou sjela jen hrstka kajakářů. Přijďte se podívat na slideshow člena expedice Jakuba Šedivého a ponořte se do úchvatného prostředí Pamíru a dobrodružství divoké vody. (90 min)

Vstupné: 100 Kč

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji na recepci vzdělávacího centra každý všední den od 8 do 19 hodin.

T- Mobile Olympijský běh

ŠKODA AUTO Vysoká škola vás zve 19. 6. 2019 od 16 do 19.30 hodin na již tradiční proběhnutí v rámci T-Mobile Olympijského běhu. Trať hlavního závodu na 5,2 km bude kombinací městského krosu a běhu v přírodě. Pro hobby běžce je připravena trasa na 1,5 km a na dětskou trasu zveme i nejmladší běžecké naděje. Více informací a registrace na bit.ly/beh2019_Mlada_Boleslav

Hokejová aréna – boj o třetí místo a finále

Vzdělávací centrum Na Karmeli po roce znovu ožije hokejem. Pro fanoušky je připravena projekce všech zápasů české reprezentace na mistrovství světa na Slovensku. Dnes (26. května 2019 od 15.45 hodin) budeme na velkoplošné obrazovce sledovat přímý přenos boje o třetí místo a následně finále. Hosty sportovního komentátora Pavla Petra budou David Bernad, hokejista extraligové Mladé Boleslavi a Jiří Slabý, někdejší opora tehdy prvoligové Mladé Boleslavi a dnes trenér mládeže. Vstup je zdarma, na místě je možné zakoupit  občerstvení.

MENU